1

Boekweitpannenkoek met saté

Boekweitpannenkoek eten we meestal met zoet maar ik had nu eens trek in iets hartigs. Aangezien ik toch erg dol ben op pindasaus en er nog 2 varkenshaasjes in de vriezer lagen, werd het voor mij 1+1=3 en dit gerechtje was geboren. Hou je niet van boekweit dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewone pannenkoeken.

 

 

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

  • 250 gram varkenshaas
  • 1/2 eetlepel nasikruiden (of andere pittige kruidenmix)
  • 3 eetlepels pindasaus
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 175 ml melk
  • Snufje zout

 

  • Boter om te bakken

 

Bereiding

Maak een pannenkoekenbeslag van het boekweitmeel, melk, ei en een snufje zout.

Bak 2-4 pannenkoeken van dit beslag.

Zet deze apart en hou ze warm.

Snij de varkenshaas in kleine stukjes en kruid deze.

Bak de stukjes kort aan.

boekweitpannenkoek met sate

 

 

Leg op ieder bord 1 pannenkoek, verdeel het gebakken vlees over de pannenkoek, vervolgens de pindasaus hierover heen en de gebakken uitjes.

 

Klap de pannenkoek half dicht.

 

Geniet van deze hartige variant.