Gehaktballetjes met groenten en spek

Gehaktballetjes met groenten en spek

Gehaktballetjes  met groenten en spek; dus waar groenten in verstopt zitten, best of both worlds. Je eet toch vlees maar minder dan gebruikelijk want je eet tegelijkertijd groenten. Hoe simpel kan het zijn. Bijkomend voordeel is dat de gehaktballetjes heerlijk mals blijven door de groenten.

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd: <30 minuten

 

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 120-130 gram courgette (= ongeveer 1/2 courgette)
  • 120-130 gram aubergine (= ongeveer 1/2 aubergine)
  • 1 ui
  • 75 gram serranoham (of rauwe ham)
  • 1 flinke theelepel venkelzaad
  • 1 flinke theelepel munt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeer
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • Peper/zout
  • Olijfolie
  • 1 tomaat

 

Bereiding

Snij de ui, courgette en aubergine in hele kleine blokjes. Verwarm wat olijfolie in en koekenpan en laat de blokjes  op halfhoog vuur rustig bakken.

Snij ondertussen de serranoham in kleine stukjes en voeg deze na ongeveer 7 minuten toe.

Als je venkelzaad gebruikt, maak dit dan met een stamper wat fijn en ook dit kan dan samen met de munt in de pan.

Laat alles nog ongeveer 3 minuten doorbakken.

Laat de gebakken groentemix afkoelen.

Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de inmiddels koud geworden groentemix.

Snij de tomaat in minblokjes en voeg deze samen met het ei, de peterselie, peper en zout bij het gehakt.

Kneed alles goed door en heb je tijd, laat het geheel een uurtje in de koelkast tot rust komen.

 

Maak kleine gehaktballen (of als een liever hamburgertjes hebt, dan kies je hiervoor) en bak ze in wat boter of olie.

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *