Preisoep
Preisoep, ik heb er al een paar van op m’n site staan. Deze keer heb ik kikkererwten toegevoegd om de soep wat dikker te maken. En omdat prei zo goed combineert met mosterd kon ik het niet laten om ook dit weer toe te voegen.
Voor 4 flinke borden
Bereidingstijd < 20 minuten
Ingrediënten
- 3 prei
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blikje kikkererwten (400 gram – gemiddeld 280 gram uitlek gewicht)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)
- 3 theelepels grove mosterd
- 1,5 liter water
Bereiding
Snij de prei in dunne repen en was alles goed.
Hou een klein deel van de witte prei apart.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de prei en de klein gesneden knoflook kort aan.
Spoel de kikkererwten af onder schoon water en voeg deze toe bij de prei.
Dan kan de bouillonpoeder en water erbij.
Laat alles aan de kook komen, deksel op de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten rustig doorkoken.
Maak de soep glad met een staafmixer.
Voeg de mosterd en de achter gehouden dunne preiringetjes toe.
Roer goed, voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
Nog 2-3 minuten op laag vuur koken.
Serveer deze preisoep met een lekker stuk stokbrood.
Voedingswaarde per eenpersoons portie (zonder stokbrood).
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
218 |
12,8 |
1,7 |
6,95 |
14,8 |
7,8 |
1,2 |