Watermeloensap, voor warme dagen
Watermeloensap. Ik had iets te groot ingeslagen en kwam thuis met een reusachtige watermeloen. Paste zelfs niet in de koelkast. Dus dan maar iets verzinnen. Niet zo moeilijk met watermeloen aangezien deze heerlijke verfrissende vrucht niet heel veel opsmuk nodig heeft.
Zeker in de zomermaanden juli en augustus zijn de watermeloenen op z’n lekkerst. Zelf kiezen we altijd voor een hele grote ovale watermeloen. Deze zijn meestal te koop bij Turkse winkels en ook een aantal supermarkten verkopen deze meloenen. Deze ovale meloenen vind je in de Mediterrane landen en om te checken of een meloen goed is zijn er 2 dingen waar je op kunt letten:
- klop er op, hij moet enigszins hol klinken
- kijk of hij aan 1 kant wittig/geel van kleur is, dit betekent dat de meloen rustig op het land heeft kunnen rijpen.
Onderstaand kan ik eigenlijk geen recept noemen, maar lekker is ’t wel. Dus heb je zelf een overschot aan watermeloen of wil je jezelf, gezin of visite verwennen op een warme dag. Dan zeg ik doen!
Ingrediënten
- Watermeloen (pitjes verwijderen)
- Muntblaadjes
Bereiding watermeloensap
Snij de watermeloen in stukken, haal de pitjes er uit en doe deze stukken met een paar muntblaadjes in de blender.
Alles blenderen totdat het de dikte van een lekkere sap heeft.
Het lekkerste is deze watermeloensap ijskoud te drinken op je terras. En wil je er iets lekkers bij serveren? Wat vind je van deze aioli als groente dip?