Eimuffins, lekker koolhydraat arm
Eimuffins, lekkere hapje voor de grote trek tussendoor of bijvoorbeeld als lunch voor onderweg. Volledig koolhydraatarm en past dus perfect in een keto / koolhydraatarm dieet.
Ik heb het gecombineerd met wat spek en paprika, maar uiteraard kun je helemaal zelf beslissen welke groenten of proteine je gebruikt.
Voor 6 muffins
Bereidingstijd 10 minuten + 15 minuten in de oven
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 gram spekblokjes (of bijvoorbeeld plakjes spek die je in kleine stukjes snijdt)
- 1/2 rode paprika
- 1/4 ui
- 1/4 bol mozzarella
- 1 theelepel Provençaalse kruiden of een mix van andere lekkere mediterrane kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding eimuffins
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de paprika en ui in kleine blokjes.
- Bak de spekblokjes kort aan en voeg de paprikablokjes toe.
- Bak dit voor ongeveer 4 minuten, leg een stukje keukenrol op een bord en laat het spek/paprika/uimengsel hierop afkoelen.
- Klop de eieren in een grote kom en voeg de Provençaalse kruiden toe.
- Roer alles goed door.
- Smeer de muffinvorm in met de olijfolie (bodem en zijkanten).
- Verdeel het paprika/ui/spek mengsel over de 6 vormen schenk deze vervolgens vol met het eimengsel.
- Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel dit over de 6 vormen.
- Zet de muffinvorm in de oven en check met een sateprikker na 15 minuten of de ei is gestold.
- (zo niet, dan nog ff langer in de oven).
- Haal de muffinvorm uit de oven, keer deze om op een brood/snijplank en laat de eimuffins afkoelen.
Kun je niet genoeg krijgen van dergelijke hartige muffins, dan heb ik nog dit andere heerlijke recept voor je.