Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade, lekker knapperig geroosterd en gecombineerd met andere groenten en vezels. Een heerlijk bijgerecht of een zalige voedzame lunch/maaltijdsalade. Deze keer gecombineerd met de 5-granenmix, maar als je dit niet in huis hebt dan is couscous of bulgar ook een prima optie.

 

Voor 2 personen (als lunchgerecht of maaltijdsalade)

Bereidingstijd

 

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool (dit is ongeveer 500 gram bloemkoolroosjes)
  • 75 gram 5-granenmix (ongekookt)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels geroosterde paprikapoeder
  • Rasp (schil) van 1 citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 geroosterde paprika
  • Flinke hand verse peterselie

 

Bereiding

Kook de 5-granenmix volgens de gebruiksaanwijzing gaar en zet het apart.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de bloemkool in hele fijne roosjes en meng dit met de olijfolie, geroosterde paprikapoeder, citroenschil, peper en zout.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel de bloemkoolroosjes hierover.

Laat de bloemkool voor ongeveer 30 minuten in de oven roosteren.

(veel vocht zal verdampen – hoeveelheid is dus echt minder).

 

Als de bloemkool gaar en geroosterd is, laat deze dan wat afkoelen.

Snij de zongedroogde tomaatjes en de geroosterde paprika in kleine stukjes.

Meng vervolgens deze met de granenmix, peterselie en inmiddels licht afgekoelde bloemkool.

 

Verdeel de bloemkoolsalade over 2 borden en geniet van deze vegetarische maaltijd!

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

445

16,8

2,4

14,4

52,7

12,5

3,3

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *