Over ons

Over ons

Fijn dat je verder klikt… je wilt natuurlijk weten wie er achter deze site zit.

Daarom iets meer over mezelf en de reden van het ontstaan van “Claudia’s Keuken”.

Start

Zoals je al hebt gelezen op de 1e pagina ben ik gestart vanuit de behoefte van mijn cliënten bij BalansSoma. Niet iedereen is een groot fan van zelf eten maken en dit leidt er vaak toe dat men grijpt naar pakjes en zakjes. Op mijn site wil ik jullie laten zien dat het echt heel eenvoudig is om een gezondere maaltijd in een mum van tijd op tafel te zetten.

 

Natuurlijk zitten er ook gerechten bij die wat langer tijd nodig hebben, er is voor elk wat wils en bedenk, je hoeft niet continue in de pan te blijven staren of roeren. Tussendoor kun je best andere dingen doen, maar wel 1 tip: schaf een kookwekkertje aan en neem deze mee als je wegloopt van de keuken.

 

In de recepten verwerk ik regelmatig tips en tricks. Tips waarom het goed is voor jou en je lichaam om bepaalde voedingsstoffen te eten en tricks hoe je eenvoudiger een product kan verwerken.

Kortom, snuffel rond, laat je verrassen en verras mij met een foto van jouw gerecht.

 

Mediterrane keuken

Zelf heb ik ook jarenlang geen enkele connectie met koken gehad. Tot mijn 18e kon ik nog geen ei bakken maar mijn jaren in Griekenland hebben mijn passie en liefde voor lekker eten wakker gemaakt.

Niet dat ik direct hele dagen achter het fornuis stond, maar kreeg wel steeds meer interesse in smaken en combinaties. Langzamerhand groeide de behoefte om ook goed te kunnen koken en gelukkig heb ik veel opgestoken van mijn vrienden en kennissen in Griekenland. In 2000 terug naar Nederland en daar het koken voortgezet al viel ik eerst in de grote Nederlandse valkuil van de hoeveelheid pakjes en zakjes.

Dit deed mijn gezondheid en gewicht geen goed. Na een tijdje ziek te zijn geweest ben ik me verder gaan verdiepen en naast het volgen van de opleidingen voedingsdeskundige en gewichtsconsulent heb ik me gestort op koken.

Niet met pakjes en zakjes maar met voedingsmiddelen waarvan ik inmiddels weet dat deze goed zijn voor je lichaam.

Natuurlijk eet ik af en toe een frietje of een stuk gebak, dit kan en mag !

De meeste foto’s worden gemaakt door mijn man, Kostas Nikiforakis. Zijn hobby is fotografie en door mijn kookverslaving heeft hij zich verder bekwaamd in foodfotografie…. inmiddels weet ik, een vak apart! Er zitten ook foto’s tussen die niet door hem zijn gemaakt maar door mij… dat verschil zie je, maar goed, ‘t is dan ook niet mijn hobby (en zal ‘t ook nooit worden :))

 

Geniet van het leven met lekker eten, goed gezelschap en soms even “pas op de plaats”.

 

Heel veel liefs

 

Claudia