Boekweitpannenkoeken zijn heel geschikt voor als je een glutenallergie of intolerantie hebt. Boekweit bevat nl. geen gluten, het is dan ook geen graan maar zoals men zegt valt het onder de “pseudograan”.
Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium, vitamines B1 en B6 en uiteraard ook vezels. Je zult merken dat je na 2 (okee misschien 3) pannenkoeken echt bomvol zit.
Voor 4-6 pannenkoeken = voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 min.
Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel (of 50g gram boekweitmeel en 50 gram volkorenmeel)
- 175 ml sojadrink (of een ander soort, of melk)
- 7 gram bakpoeder
- 1 eetlepel kaneelpoeder (of meer als je dit erg lekker vindt)
- 1 ei
- snufje zout
- boter om de pannenkoeken te bakken
Bereiding
Bovenstaande ingrediënten mengen (m.u.v. boter). Om een extra luchtig beslag te krijgen is het ’t beste dit de avond van tevoren te mengen en dan wegzetten in de koelkast.
’s ochtends nog even doorroeren en als het beslag te dik is, dan wat extra melk toevoegen, ieder soort meel vraagt nl. weer om een andere hoeveelheid vocht, maar ook het weer (warm of koud) speelt een rol.
Smelt wat boter in de pan en bak dunne pannenkoekjes.
Geniet van deze voedzame boekweitpannenkoeken met een lekkere topping zoals yoghurt met bessen of ander fruit.