Chili con carne, eenvoudig te maken en hiermee een echt speedy gonzales gerecht. Af en toe gebruik maken van alleen maar blikken is niet zo erg, want zeg nu zelf wat is beter…. Een maaltijd samengesteld met blik of naar de frietzaak om snel iets te halen….
Als je dit de volgende dag eet zul je merken dat de smaken nog intenser zijn.
Wil je het koolhydraatbeperkt houden, laat dan de mais achterwege (want mais is geen groente 🙂 maar een graan)
Voor: 4 personen
Bereidingstijd: < 15 minuten
Ingrediënten
- 400 gr gehakt (welk soort laat ik over aan jou persoonlijke smaak)
- 2 paprika’s
- 2 blikken kidneybonen
- 1 blikje mais
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 flinke eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Zout naar behoefte
Bereiding
Snij de paprika’s in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een hapjespan. Er hoeft geen boter of olie bij, het gehakt is van zichzelf al vet genoeg. Voeg de paprikastukjes toe.
Voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, tomatenpuree en een klein snufje zout toe. Goed mengen en laat het even pruttelen totdat de paprika’s wat zachter zijn en het gehakt gaar is.
Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
Voeg deze bij het gehakt in de hapjespan, de tomatenstukjes erbij, goed roeren en klaar is je chili con carne speedy gonzales maaltijd.