Courgette-broccoli soep

Courgette-broccoli soep

Courgette-broccoli soep is ontstaan uit onze maandelijkse foodblogswap met deze keer Aan tafel bij Anna. Anna heeft op haar site veel gezonde gerechten staan en is gespecialiseerd in sousvide. Mijn courgette-broccolisoep is gebaseerd op de patissonsoep met mais en broccoli van Anna. Pompoenen, en zeker deze soort, zijn op dit moment in de winter nauwelijks te vinden, althans niet in ons dorp,  dus heb ik deze vervangen voor een courgette zoals Anna ook aanraadt in haar versie. En omdat we veelal koolhydraatbeperkt eten heb ik de mais weggelaten (mais wordt nogal eens weggezet als een groente maar het is een graan).

Om toch nog een bite erbij te hebben, heb ik gekozen voor wat zalmsnippers maar een paar feta snippers of zongedroogde tomaatjes zijn ook een heerlijke combi. En voor de zomerse liefhebbers doet een scheutje citroensap het ook erg goed in deze soep.

 

Voor 4 flinke borden

Bereidingstijd 20 minuten

 

Ingredi├źnten

  • 2 courgettes (ongeveer 800 gram)
  • 1 broccoli (ongeveer 500 gram, ik heb de stronk geschild en ook gebruikt)
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • 1,25 ltr water
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 2,5 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding courgette-broccoli soep

  1. Snij de courgettes, broccoli, prei en knoflook in kleine stukjes (of rasp ze grof in een keukenmachine).
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan met (bij voorkeur) dikke bodem.
  3. Fruit de groenten + gedroogde dragon voor een paar minuten.
  4. Voeg het water toe (heb je een waterkoker, voeg dan heet water toe, dit scheelt tijd!)
  5. Voeg vervolgens de groentebouillon toe.
  6. Laat de soep voor ongeveer 20 minuten rustig pruttelen totdat de groenten gaar zijn en maak de soep glad met de staafmixer.
  7. Voeg als laatste de mosterd en eventueel nog wat peper en zout.
  8. Serveer de courgette-broccolisoep met wat zalmsnippers, feta of zongedroogde tomaatjes.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie (exclusief zalm, feta of tomaatjes)

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

156

6,4

1

8,5

13

6,5

1

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *