Gekarameliseerde uien in bladerdeeg

Gekarameliseerde uien in bladerdeeg

Ik ben fan van gekarameliseerde uien, ze geven je gerecht net ff iets extra’s. Ik had nog een potje in de koeling staan en had zin om ons avondeten iets feestelijks te geven. Gelukkig heb ik altijd bladerdeeg in de vriezer dus dit voorgerechtje zat binnen een mum van tijd in de oven. Ook op een uitgebreide lunchtafel zal dit hapje hoge ogen scoren.

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd:  5 minuten + 20 minuten oventijd

 

Ingrediënten

 

Bereiding gekarameliseerde uien in bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.

Verdeel de gekarameliseerde uien over de bladerdeeg maar laat rondom een 1/2 cm vrij

Vouw de rand iets naar boven zodat je een soort bakje krijgt.

Verkruimel de feta over de uien.

 

Leg een stukje bakpapier op de bakplaat, en zet hier de bakjes op

Zet de bakjes voor ongeveer 20 minuten in de oven (of totdat ze goudbruin zijn en de feta enigszins gesmolten)

 

image_pdfimage_print