Gevulde eitjes

Gevulde eitjes

Gevulde eitjes, eigenlijk een typisch jaren 70 hapje dat een tijdje weg is geweest en je nu weer regelmatig terug ziet komen op feestjes en buffetten. Nu zou ik ik niet zijn als ik er geen gezondere draai aan zou geven. Dus niet met de bekende mayonaise maar een combi van cottagecheese en roomkaas. De kcal van een traditioneel gevuld eitje is gemiddeld 84 kcal. Deze variant is 37 kcal.

 

Voor 14 stuks

Bereidingstijd:< 10 minuten (+ ongeveer 6 minuten voor eieren koken)

 

Ingrediƫnten

  • 7 eieren
  • 1/2 eetlepel roomkaas
  • 1 eetlepel cottagecheese
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Ā kneepje citroensap
  • 1 theelepel dyon mosterd
  • 1 flinke theelepel mierikswortel
  • Evt nog zout naar behoefte
  • Optioneel: paar sprietjes bieslook ter garnering

 

Bereiding

Kook de eieren hard. Pel ze, snij ze door de helft en haal het geel er uit.

Doe het eigeel in een apart bakje en prak dit fijn. Voeg hierbij de roomkaas, cottagecheese, paprikapoeder, citroensap, mierikswortel en mosterd.

Prak/roer alles goed door elkaar (het eenvoudigst gaat dit met een staafmixer).

Proef/kijk of je eventueel wat zout wilt toevoegen.

Doe de hele massa in een spuitzak (met kartelmondje werkt het mooiste).

 

Om de eieren niet weg te laten glijden van het bord heb ik ze in een papieren minimuffin vormpje gelegd.

Spuit nu in iedere eihelft wat van het mengsel.

Maak het af met wat garnering, bijvoorbeeld kleine stukjes bieslook.

 

Als je de gevulde eieren van tevoren maakt, zet ze dan afgedekt terug in de koelkast.

Voedingswaarde per gevuld eitje

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

37

2,5

0,9

3,3

0,1

0

0,1

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *