Gyrosburger

Gyrosburger

Gyrosburger, alhoewel ik een fan ben van rundergehakt, maak ik de hamburgers altijd van half om half gehakt. Deze soort bevat wat meer vet maar dat is juist wel prettig als je de hamburgers grilt.

Zelf gebruik ik tegenwoordig een hamburgervorm, ik dacht altijd dat dit wat overdreven was, maar merk dat op deze manier je hamburgers mooi in vorm en stevig zijn.

Om ze niet vast te laten plakken in de vorm leg ik er een stukje huishoudfolie tussen.

Ook handig om dan gelijk een grote hoeveelheid te maken en de hamburgers rauw in te vriezen, dan heb je altijd een voorraadje.

 

Voor 4 gyros burgers

Bereidingstijd < 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 400 gram (biologisch) half om half gehakt
  • 2 flinke eetlepels gyroskruiden 
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 4 hamburgerbroodjes (of andere bolletjes)
  • 4 flinke eetlepels tzatziki

 

Bereiding

Kneed het gehakt, gyroskruiden, ei en paneermeel goed door elkaar.

Verdeel de hoeveel in 4 porties en maak hier hamburgers van.

 

Verhit de grillpan goed (of de BBQ) en grill de hamburger aan beide zijden 4 minuten gaar en mooi bruin.

Snij de hamburgerbroodjes open en leg deze ook even op de grill.

 

Als de hamburgers klaar zijn, leg op ieder broodje 1 burger, maak het af met een flinke eetlepel tzatziki.

Geniet van je zelfgemaakte (en gezondere) broodje gyros burger!

 

Voedingswaarde per broodje gyros burger

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

490

27

7,2

37

24

2,7

1,5

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *