Hummus, een zalige spread voor op toast of brood. Bijkomend voordeel, het is SUPER gezond!
Want hummus bestaat voornamelijk uit peulvruchten. En deze hebben we nodig voor ons lichaam. Voor het goed functioneren van onze darmen/de spijsvertering. Peulvruchten bevatten vezels; ja dit zijn ook koolhydraten maar ook die hebben we nodig om ons lichaam goed te laten functioneren. Mijn advies is dan ook om in ieder geval 1x per week peulvruchten te eten. En dat is met dit recept niet heel erg moeilijk 🙂 – en meerdere keren per week hummus op je brood is ook okee!
Bereidingstijd: < 10 minuten
Ingrediënten
- 1 klein potje of blik kikkererwten (ong. 350 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar behoefte
- Water naar behoefte
Bereiding
Doe alle ingrediënten (m.u.v. het zout en water) in een keukenmachine en laat het geheel rustig ronddraaien. Duurt ongeveer 5 minuten voordat het een smeuïge massa is geworden.
Stop tussendoor de machine, proef en voeg eventueel wat zout toe. Waarschijnlijk zal het iets te droog zijn, voeg dan telkens een klein beetje water toe totdat de hummus de juiste consistentie heeft zoals jij ’t lekker vindt.