Kip-kerrie salade

Kip-kerrie salade

Kip-kerrie salade, en zoals jullie wellicht al van mij gewend zijn, wel een gezondere variant, geen mayonaise (hoe lekker t ook is) maar met griekse yoghurt waardoor je wel de volle romige smaak houdt.

Op deze manier vang je 2 vliegen in 1 klap; je eet minder verzadigd vet en je neemt meer calcium tot je.

 

(calcium heb je nodig voor de opbouw en onderhoud van je botten)

 

Ingrediƫnten

  • 1 stukje gerookte kipfilet = ongeveer 125 gram
  • 3 schijven ananas
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en zout naar behoefte

 

 

Bereiding

Meng de griekse yoghurt met de kerriepoeder en citroensap.

Voeg hierbij de zeer fijn gesneden bleekselderij en de in blokjes gesneden kipfilet.

Snij de ananas in kleine partjes.

Roer alle goed door elkaar.

Voeg naar behoefte wat zout en peper toe en laat deze kip-kerrie salade voor minstens 1 uurtje in de koelkast koud worden. De smaken vermengen dan mooi en zo is je salade nog lekkerder.

 

Heerlijk op een zomerse dag op een broodje of cracker of bij de BBQ als bijgerecht.

 

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.