Kippeling uit de oven. Deze keer een #foodblogswap van een collega, Pien van Piens Keuken. Pien maakt veel heerlijke gerechten, ook zonder pakjes en zakjes oftewel meukvrij en best veel vegetarisch. Daarnaast maakt ze heerlijke kleinere zoete hapjes die ze verkoopt op haar site.
Deze keer heb ik gezocht naar een eenvoudig snel klaar gerecht. Kippeling (nee geen kibbeling), gekruide kip in een krokant jasje. Ik heb ze in de oven gemaakt maar zoals Pien beschrijft op haar site kan het ook prima in de airfryer.
Voor 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediƫnten
- 350 gram kippedijen
- 1 eetlepels gyroskruiden
- 4 flinke eetlepels paneermeel of panko
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding kippeling
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
Snij de kippedijen in blokjes (ongeveer dezelfde grootte als je sate maakt).
Verdeel de olijfolie en gyroskruiden over de stukjes kip.
Bestrooi vervolgens alles met de paneermeel.
Verspreid de kippedijenstukjes over de bakplaat, zorg dat ze niet bovenop elkaar liggen.
Schuif de bakplaat in de oven zodra deze warm is en bak de kippeling voor ongeveer 15-18 minuten.
Natuurlijk serveer je deze kippeling met een lekkere tzatziki.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
339 |
16 |
4 |
38 |
8,5 |
1 |
2 |