Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne, deze ontbrak nog in mijn lijstje met diverse lasagnes. En aangezien wij momenteel in onze koolhydraatbeperkte periode zitten moest het er van komen dat ik dit gerecht zou maken. Want manlief had al dagen zin in een lekkere lasagne. Als een soort van lasagnevellen heb ik pompoen gebruikt. Dit is tegenwoordig ook kant en klaar te koop bij een aantal supermarkten, echter ons dorp had dit niet (of het was uitverkocht). Dus zelf maar gesneden; ook geen probleem is slecht 5-7 minuten extra werk.

Je vraagt je natuurlijk af of deze lekker was, JAZEKER! Manlief vond zelfs dat hij de koolhydraatrijke lasagnevellen niet miste. Dus ik zeg, maak lekker klaar en geniet.

 

Voor 4 personen (4 flinke eters of 6 middelmatige eters)

Bereidingstijd 30 minuten + 30 minuten oventijd

 

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen (dit is zonder schil en zonder zaadlijsten ongeveer 600 gram)
  • 400 gram kipgehakt
  • 1 courgette (is ongeveer 220 gram)
  • 3 wortels (of 2 middelgrote winterpenen) (is ongeveer 280 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel bascilium
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepels (olijf)olie

 

Bereiding koolhydraatarme lasagne

  1. Schil de flespompoen en haal de zaadlijsten er uit.
  2. Snij deze vervolgens met een mandoline of keukenmachine in hele dunne plakjes en zet dit apart.
  3. Rasp de wortels, courgette, uien en knoflook in grove stukjes op een mandoline of in de keukenmachine.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de geraspte groenten (m.u.v. de pompoen) kort aan.
  5. Voeg vervolgens het kipgehakt, de kruiden en de gezeefde tomaten toe.
  6. Roer een aantal keren goed door (zodat het gehakt rul bakt in de groenten.
  7. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  8. Verdeel de helft van de pompoenschijfjes over de bodem van de ovenschaal.
  9. Spreid hier overheen de helft van het kipgehakt-groenten mengsel.
  10. Vervolgens weer een laag pompoenschijfjes en de rest van het kipgehakt-groenten mengsel.
  11. Verdeel tenslotte de cottagecheese over de lasagne en als laatste de geraspte kaas.
  12. Laat deze koolhydraatarme lasagne voor ongeveer 30 minuten garen in de oven.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie (voor een grote eter)

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

375

13,5

5,4

37

22

8

1,8

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *