Koolhydraatarme zuurkoolschotel met kipfilet

Koolhydraatarme zuurkoolschotel met kipfilet

Koolhydraatarme zuurkoolschotel met kipfilet. Een paar weken geleden stond ik bij de groenteboer en iemand voor mij bestelde verse zuurkool. ‘t water liep me in de mond en heb dus zelf ook een pondje verse zuurkool meegenomen. Thuis gekomen bedacht ik me dat ik nu wel heel veel groenten heb liggen en eigenlijk paste deze zuurkool niet in de weekplanning. Maar goed, weggooien doe ik niet dus gekeken welke combi ik kon maken om toch ook de zuurkool klaar te maken. Een paar andere recepten van die week aangepast en heb ik de zuurkool met knolselderij en kip verwerkt┬á in deze koolhydraatarme ovenschotel.

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

 

Ingredi├źnten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 knolselderij van ongeveer 1 kilo
  • 500 gram kipfilet (of kippedijen)
  • 1 flinke eetlepel baharat specerijen
  • 2 eetlepels bakboter
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • Eventueel nog wat peper en zout

 

Bereiding koolhydraatarme zuurkoolschotel met kipfilet

Snij de knolselderij in plakken, schil deze en snij vervolgens de plakken in blokjes van ongeveer 2×2 cm.

Doe de knolselderijblokjes samen met de zuurkool in een grote pan.

Voeg een snufje zout en water toe totdat alles net onder water staat.

Laat dit rustig koken voor ongeveer 25 minuten, zodra de knolselderij zacht is dan is het klaar.

Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met de baharat kruiden.

Verwarm de bakboter in een pan en bak de kipfilet rondom aan.

Ondertussen is ook de zuurkool/knolselderij klaar, giet het vocht weg en stamp met een stamppotstamper de groenten, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de kipfilet in een ovenschaal en hier bovenop de zuurkoolstamppot.

Maak het af met de geraspte kaas en laat deze ovenschotel voor ongeveer 10 minuten doorwarmen en bruin worden in de oven.

(natuurlijk kun je de ovenschotel ook vooraf maken, zorg er dan wel voor dat je deze schotel langer opwarmt in de oven – eventueel eerst afgedekt met een stukje aluminiumfolie).

Wil je toch een aardappel in de zuurkool, dan is deze variant wellicht voor jou een goede optie!

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

320

10

3,3

37,5

12

15

3,2

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *