Koolhydraatarme zuurkoolstamppot. Zuurkool met pompoen en knolselderij; ontstaan omdat ik een te kleine knolselderij had gekocht. Had nog een pompoen liggen dus die was de pineut om als puree te dienen.
Pompoen is van zichzelf wat zoet en dus een prima tegenhanger voor de zuurkool.
Ook weer zo’n lekker herfstachtig / winters gerecht, snel klaar, van tevoren te maken en je zit dus zo aan tafel. En zoals veel stamppotten, de volgende dag een restje opbakken, nog lekkerder!
Voor: 4 personen
Bereidingstijd: <30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 450 gram blokjes knolselderij (is ongeveer 1 kleine knolselderij)
- 400 gram blokjes pompoen (is ongeveer 1 kleine flespompoen)
- 1 theelepel zout
- peper naar behoefte
Bereiding koolhydraatarme zuurkoolstamppot
- Schil en snij de knolselderij en pompoen in blokjes.
- Kook de knolselderij en pompoenblokjes in een ruime pan met voldoende water en een beetje zout.
- Na ongeveer 10 minuten voeg je de zuurkool toe.
- Laat dit alles nog rustig 10 minuten doorkoken. Check of de pompoen en knolselderijblokjes ook zacht zijn.
- Giet het water af en stamp alles tot een mooie stamppot.
- Proef en voeg nog wat peper en eventueel zout toe.
Wil je er een stukje vlees bij, kies dan bijvoorbeeld voor een stukje varkenshaas medaillon.
Voedingswaarde per eenpersoons portie inclusief een stukje (70 gram) varkenshaas medaillon
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
176 |
2,4 |
0,9 |
24 |
8,5 |
11 |
2,7 |