Mexicaanse kipburgers, perfecte comfortfood

Mexicaanse kipburgers, perfecte comfortfood

Mexicaanse kipburgers. Kipgehakt zie je tegenwoordig steeds vaker bij de slager en supermarkt liggen.

Dit wordt meestal gemaakt van een mix van kippedijen (wat vetter) en kipfilet.

Als je nog niet eerder met kipgehakt hebt gewerkt zul je merken dat het “gevoel met de handen tijdens het kneden” anders is dan met varkens of rundergehakt. Kipgehakt is fijner van structuur en plakt ook meer.

Desalniettemin een heerlijk product om mee te werken en lekkere burgers te maken.

 

Voor 6 flinke burgers

Bereidingstijd 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 600 gram kipgehakt
  • 40 gram verse peterselie
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel Euroma picadillo* specerijen
  • 2 eetlepels vloeibare bakboter
  • 6 plakken bacon
  • 6 witte broodjes
  • 3 eetlepels bbq saus

 

Bereiding Mexicaanse kipburgers

Snij de peterselie heel fijn en meng dit samen met de specerijen en het zout met het gehakt.

Maak (b.v.k. met behulp van een hamburgermaker) 6 flinke burgers en zet ze even terug in de koelkast.

(als de burgers koud zijn is het bakken eenvoudiger).

 

Verwarm een koekenpan en bak de bacon in de droge pan knapperig.

Leg de gebakken bacon even apart.

Verwarm de vloeibare bakboter in de pan en bak de kipburgers op middelhoog vuur om en om bruin en gaar.

Leg op ieder broodje een burger, plakje bacon en een schepje bbq saus.

 

Eet smakelijk met deze Mexicaanse kipburgers!

* als je dit niet hebt maak dan een mix van: 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, snufje chilipoeder, snufje kaneel en een snufje peper.  Dit is niet hetzelfde als bovenstaande mix maar wel een lekkere combi bij deze burgers.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie (=1 broodje met 1 kipburger)

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

278

7,3

1,5

29

23

2,15

1,5

 

#nospon

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *