Pasta broccoli met broccoli; koolhydraatbeperkt

Pasta broccoli met broccoli; koolhydraatbeperkt

Pasta broccoli van Straight away met extra broccoli.

Klinkt simpel toch?

Ik had wat broccoli over van een ander gerecht en weinig tijd om een hele maaltijd klaar te maken.

Gelukkig heb ik altijd wat Straight away maaltijden in huis (‘tja dat krijg je als je consulent bent :)) en heb ik deze supersimpele pasta broccoli klaargemaakt met extra broccoli.

Een voedzame maaltijd met een extra bite.

 

Wat heb ik hiervoor gebruikt?

  • 1 Straight away warme maaltijd pasta broccoli
  • 100 gram gestoomde* broccoli roosjes (ongeveer)

Bereiding stomen

We zijn allemaal gewend om groenten te koken, dit is de meest bekende en simpele vorm van groenten klaarmaken. Stomen is tegenwoordig ook steeds populairder en ik kan dit voor 100% aanbevelen.

Stomen zorgt ervoor dat de groenten niet supernat (zompig) worden, de smaak blijft beter bewaard en de groenten behouden hun kleur. Tja, ‘t oog wil ook wat!

Stomen kan natuurlijk in een mooie stoomoven, maar als je deze niet hebt (ik ook niet hoor!), dan is een stoompan prima. Er bestaan van die mandjes die je in een gewone pan kan hangen, maar ik heb ooit eens een aspergepan aangeschaft, nooit gebruikt voor asperges want eigenlijk vind ik gekookte asperges helemaal niet zo lekker. Maar het voordeel van deze pan is, dat de binnenpan iets kleiner is dan de buitenpan. Dus ik doe een heel klein laagje water (ong 3 cm) in de pan en in de binnenpan doe ik de groenten. Deksel op de pan en stomen maar.

Stoomtijd: dat is erg afhankelijk van de hoeveelheid groenten. Gemiddeld is de stoomtijd van groenten iets korter ten opzichte van de kooktijd. Als je zelf gaat stomen, probeer t, prik met een vork in de groenten totdat de groenten voor jou de juiste bite hebben.

 

Eet smakelijk!!

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *