Pastasalade Italiaanse stijl; lekker zomers

Pastasalade Italiaanse stijl; lekker zomers

Pastasalade Italiaanse stijl.  Een pastasalade is altijd goed; tijdens de BBQ, buffet of gewoonweg als volledige maaltijd op een warme dag. Het fijne van een pastasalade is dat je naar hartenlust kan combineren; je kijkt wat er in de koelkast ligt en je doet de mix-and-match.

Wat is jouw favoriete pastasalade?

 

Voor 2 personen (als maaltijd)

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenpasta
  • 15 gram zongedroogde tomaatjes
  • 60 gram mozzarella (of neem kleine bolletjes mozzarella)
  • 1 tomaat fijngesneden
  • 40 gram Rauwe ham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel kappertjes
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 5 zwarte olijven

 

Bereiding pastasalade Italiaanse stijl

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.
  2. Snij de zongedroogde tomaatjes, de tomaten, mozzarella en rauwe ham in kleine stukjes/blokjes.
  3. Rooster de pijnboompitten voor een paar minuten in een droge koekenpan.
  4. Meng nu alle ingrediënten door de inmiddels afgekoelde pasta.
  5. Maak de salade af met de kappertjes, basilicum en de olijven.
  6. Voeg eventueel nog een beetje dressing toe.

 

Als je ook zo gek bent op een pastasalade, of je wilt variatie tijdens de bbq, kijk dan ook eens bij deze Griekse pastasalade.

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *