Pompoen-zoete aardappel, een mooie combinatie. Pompoenen zijn in overvloed te koop in de herfst maar ook de rest van het jaar zie je vnl. de flespompoenen in de winkels. Deze pompoenen hebben een dikke schil en als ze niet beschadigd zijn en in een gekoelde ruimte worden bewaard dan houden ze t lang vol.
Geniet van deze groentesalade met chorizo bij een fijne bbq of als hoofdmaaltijd op een warme zomerse dag. Heb je nog wat over, neem ‘t de volgende dag mee voor de lunch!
Voor: 2-3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediƫnten
- 1 zoete aardappel (ongeveer 400 gram schoongemaakt)
- 1 kleine flespompoen (ongeveer 400 gram schoongemaakt)
- 50 gram chorizoworst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen venkelzaad
- 10 zongedroogde tomaatjes (in olie, dit is ongeveer 80-100 gram)
- 1 eetlepel citroensap
- Zout/peper naar behoefte
- 50 gram rucola sla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine partjes. Schil de pompoen (de schil van een flespompoen is behoorlijk hard) en snij ook deze in kleine partjes.
Snij de chorizoworst in kleine blokjes. Doe dit alles in een grote ovenschaal (of bekleed een bakplaat met bakpapier) en sprenkel de olijfolie, venkelzaad en wat zout / peper er overheen.
Laat de groenten in ongeveer 45 minuten licht roosteren in de oven.
Check na 30 minuten of ze al gaar zijn (prikken met een vork en net zoals je voelt of gekookte aardappels gaar zijn, hetzelfde geldt voor deze aardappels en pompoen in de oven).
Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de zongedroogde tomaatjes en citroensap toe.
Laat de salade afkoelen.
Vermeng voor het opdienen de rucola door de salade.
Eet smakelijk.