Romige bloemkool-pasta schotel. Soms is het gewoon heel makkelijk om alles in 1 pan klaar te maken. Zo heb ik deze keer de bloemkool en pasta bij elkaar gekookt en dat gaat prima!
Bloemkool en pasta is niet een heel erg bekende combi. Meestal wordt bloemkool geassocieerd met gekookte groente met aardappelen (of een hele andere variant zoals bijvoorbeeld de Mediterrane stijl). Maar pasta met romige saus is lekker en bloemkool met een romig sausje is ook heel lekker, dus waarom niet 2 vliegen in 1 klap en alles bij elkaar gevoegd.
Voor 2 personen
Bereidingstijd <30 minuten
Ingrediƫnten
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 80 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld penne)
- 12 cherrytomaatjes
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 150 gram hamreepjes/blokjes
- 150 ml kookroom light
- 1 ei
- Snufje zout (indien dit niet in de Italiaanse kruidenmix zit)
Bereiding romige bloemkool-pasta schotel
- Kook de bloemkoolroosjes en de pasta in 10 minuten in een ruime pan met kokend water en snufje zout beetgaar (dit kan in 1 pan).
- Laat deze uitlekken in een vergiet en snij ondertussen de tomaatjes door de helft.
- Meng de bloemkool, pasta, hamblokjes, tomaatjes en de Italiaanse kruiden met elkaar en stort dit in een ovenschaal.
- Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
- Meng de kookroom light met het ei.
- Giet dit over de bloemkoolschotel.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat alles ongeveer 15 minuten goed doorwarmen.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
410 |
14 |
6 |
26,5 |
39,5 |
9 |
2 |