Taco saus, een fijne licht pittige saus als sidedish voor allerlei mexicaanse gerechten. Zelf houden wij niet zo van heel pikant eten dus heb ik maar een half pepertje (zonder zaadjes) gebruikt. Wil je het pittiger, kies dan voor de hele peper. De saus bevat uiteraard geen conserveringsmiddelen* dus als je ziet dat het veel saus is voor je mexicaanse gerecht, vries dan de rest in. De saus blijft ongeveer 1 week goed in de koeling.
Voor: ongeveer 500 ml saus
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 ml gezeefde tomaten (dit is 1 pak)
- ½ spaans pepertje
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel komijn
- 1 eetlepel suiker
- 1/4 theelepel gember
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel zout
Bereiding
Snij de ui en knoflook heel fijn.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een klein pannetje en fruit de ui/knoflook op halfhoog vuur aan.
Snij ondertussen de paprika en het spaanse pepertje in hele kleine blokjes en voeg deze bij de ui/knoflook.
Roer regelmatig en laat deze groenten zo’n 5 minuten rustig doorpruttelen.
Voeg nu de gezeefde tomaten, paprikapoeder, oregano, komijn, suiker, gember en peper/zout toe.
Goed doorroeren, deksel op de pan en de saus voor ongeveer 10 minuten laten pruttelen.
Als je een taco saus gladde saus wilt, zet dan nog even de staafmixer er in.
*suiker is naast zoet ook een conserveringsmiddel, echter de hoeveelheid in deze saus is zo weinig dat de suiker geen conserveringseffect heeft.