Trifle, geen idee waar deze naam vandaan komt, maar wel een eenvoudig te maken nagerecht. En dat spreekt mij dan weer aan. Ik ben niet zo van het bakken en toetjes maken dus als iets snel en eenvoudig en toch lekker is en er ook nog een beetje leuk uit ziet dan ben ik om. Gekozen voor een iets minder ongezonde variant, geen toegevoegde suikers in de slagroom
Voor: 6 personen
Bereidingstijd: < 20 minuten
Ingrediƫnten
- 6 plakken cake
- 250 ml slagroom
- 250 ml griekse yoghurt
- Limoncello, gemiddeld 1 eetlepel per persoon (of weglaten als er kinderen mee eten)
- 6 eetlepels fruitchutney of een jam of vruchtensaus
- Klein fruit ter versiering
Bereiding
Snij de cake in blokjes en verdeel deze over 6 glazen of bakjes
Sprenkel over de cake in ieder glaasje 1 eetlepel limoncello
Klop de slagroom lobbig en spatel de griekse yoghurt erdoor.
Schep wat van dit mengsel op de cake
Vervolgens de vruchtensaus er op en dan nog een keer een flinke schep yoghurt/slagroommix.
Maak de trifle af met wat verse vruchtjes.
*cake, je kan t natuurlijk zelf bakken, erg lekker! Maar heb je geen tijd, kies dan voor een simpele (hotel)cake bij de supermarkt of bakker.