Wilde paddenstoelensoep, licht en koolhydraatbeperkt

Wilde paddenstoelensoep, licht en koolhydraatbeperkt

Wilde paddenstoelensoep, een van de soorten die ik in de herfst en winter regelmatig eet voor een lunch of een snelle avondmaaltijd. Zoals al geschreven in een eerder bericht haal ik zelf geen paddenstoelen uit het wild.. dus ja, de naam is misschien wat verwarrend. Alleen om het nu champignonsoep te noemen gaat me ook te ver want ik gebruik meestal een mix van diverse soorten paddenstoelen (vers en gedroogd) en hier zitten weinig champignons in.

Het zijn slechts een paar ingrediënten en ook de combi met prei zorgt voor de goede smaak.

 

Voor 4 flinke borden

Bereidingstijd < 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 15 gram gedroogde paddenstoelen
  • 400 gram verse gemengde paddenstoelen
  • 2 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1,2 liter bouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 ml (light) kookroom

 

Bereiding wilde paddenstoelensoep

  1. Kook een klein kopje water en giet dit over de gedroogde paddenstoelen, zet dit apart.
  2. Snij de paddenstoelen in stukjes, de prei in ringen en de knoflook in hele kleine stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie en smoor de 2/3 van de verse  paddenstoelen, de gedroogde paddenstoelen, prei en knoflook op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de gedroogde tijm en bouillon toe (2 blokjes en 1,2 liter heet water), doe de deksel op de pan en laat de soep voor ongeveer 10 minuten rustig koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg als de soep glad is de laatste paddenstoelen toe.
  6. Indien nodig voeg nog wat peper en zout toe.
  7. Roer vlak voor het opdienen de kookroom toe.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

155

12,5

3

4,5

4,5

3,3

<1

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *