Aziatische omelet; of in ieder geval een omelet met een chinees tintje door de nasikruiden en de pikante saus.
Natuurlijk zou je ook kunnen kiezen voor een eetlepel pindasaus, deze keus is geheel aan jou.
Lekker als lunchgerecht of gewoon ‘s avonds als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Voor 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediƫnten
- 450 gram gesneden groenten (bijvoorbeeld een macaronipakket)
- 6 eieren
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels nasikruiden
- 2 eetlepels bakboter
- 2 theelepels margarine
- Eventueel nog wat peper en zout
- 2 eetlepels (zoete) chilisaus
Bereiding
Kluts de eieren met wat peper en zout en bak met de margarine hier 2 omeletten van. Zet ze apart en hou ze warm.
Snij de kipfilet in blokjes en kruid ze met de nasikruiden.
Verwarm in een koekenpan de bakboter en bak de kipfiletblokjes om en om gaar.
Haal ze uit de pan en zet het even apart.
Voeg nu de gesneden groenten toe en bak deze in een paar minuten gaar maar nog wel iets knapperig.
Voeg de kipfiletblokjes er weer bij en warm alles goed door.
Leg op ieder bord 1 omelet, verdeel het kip/groentenmengsel over de 2 omeletten, beetje chilisaus er overheen, sla de omelet dicht en serveer direct.
Eet smakelijk.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
573 |
31 |
7,25 |
58,5 |
12 |
5 |
2,9 |