Bietenburgers, verstopte groenten gegoten in een lekker jasje. Prima eten voor een makkelijke zaterdagavond. Geen broodje hamburger met vette saus, maar een lekkere vegetarische bietenburger met slankere yoghurt saus.
Als je niet alle burgers direct opeet, ze zijn na het bakken en afkoelen prima in te vriezen. Heb je gelijk een voorraadje voor een volgende keer. En wil je er een echt feestmaal van maken, combineer het dan met wat wortelfrietjes.
Voor 6 tot 7 burgers
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Ingrediƫnten
- 2 voorgekookte bieten (ongeveer 350 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 80 gram havermout (fijn)
- 1 ei
- 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
- 1 theelepel basilicum
- 100 gram feta
- Peper naar smaak
Bereiding
Maal in een keukenmachine de bieten, ui en knoflook fijn.
Voeg hierbij de havermout, ei, paprikapoeder en basilicum.
Meng dit tot 1 massa.
Verbrokkel de feta in hele kleine stukjes en schep dit er doorheen.
De massa is nog redelijk vochtig, dit hoort zo.
Verwarm in een koekepan een klein laagje olijfolie (of bakboter/margarine).
Schep een flinke lepel van het bietenmengsel in de pan en druk het enigszins plat zodat het een burger vorm krijgt.
Bak de burger per kant ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur (wees voorzichtig met omdraaien).
Lekker op een broodje met wat tomaatjes, sla en een yoghurtsausje*.
Yoghurtsausje:
- 2 flinke eetlepels griekse yoghurt
- 1 theelepel mierikswortel (uit een potje)
- Kneepje citroensap