Bleekselderij stoof. Bleekselderij, een groente die helaas niet door iedereen gewaardeerd wordt, waarschijnlijk komt dit ook omdat het geassocieerd wordt met afvallen, knagende mensen met een stengel bleekselderij.
Ook dat kan, maar met bleekselderij kan je nog veel meer.
Gestoofd is ouderwets (ik kwam t tegen in een kookboek van m’n moeder) maar niet minder lekker.
Recept iets aangepast en zo een fijne groente maaltijd in elkaar “geflanst”.
Voor 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 30 minuten stooftijd
Ingrediënten
- 1 stronk bleekselderij (ongeveer 700 – 800 gram)
- 2 paprika’s
- 1 flinke eetlepel tomatenpuree
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml bouillon
- 1 eetlepel (light) roomkaas met kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- Optioneel: wat extra peper/zout
Bereiding bleekselderij stoof
Snij de bleekselderij stengels in stukjes van 1 a 1,5 cm breed.
Snij de paprika’s in blokjes.
Snij de uien en knoflook in kleine blokjes.
Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de uien/knoflook kort aan.
Voeg vervolgens de bleekselderij en paprika’s toe.
Roer alles goed door samen met de tomatenpuree.
Voeg nog 200 ml bouillon toe, deksel op de pan, vuur laag en laat alles rustig stoven voor ongeveer 30 minuten.
Voeg de laatste 5 minuten nog de eetlepel roomkaas toe en eventueel wat peper/zout.
Lekker met een stukje vlees of fetakaas als je het vegetarisch wilt houden en wat pastinaakfrietjes.
Voedingswaarde per eenpersoons portie (excl. Vlees/feta/pastinaakfrietjes)
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
219 |
8,5 |
2,7 |
7,5 |
23 |
9,5 |
1,7 |