Knolselderij rosti rondjes. Dat knolselderij prima dient ter vervanging van aardappelpuree weet je wellicht al. Maar knolselderij is een veelzijdige groente, wat dacht je van deze rösti rondjes, lekker feestelijk op tafel.
Om goed te kunnen bakken heb je dus wel wat bloem nodig, m.a.w. het is niet helemaal koolhydraatarm. En wil je het glutenvrij houden, kies dan voor boekweitmeel.
Voor 12 stuks
Bereidingstijd: < 20 minuten
Ingrediënten
- 1 knolselderij (= geraspt ongeveer 400 gram)
- 2 uien
- 2 eetlepel dyon mosterd
- 2 eetlepels bloem
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 theelepel mierikswortel
Bereiding knolselderij rosti rondjes
Rasp de knolselderij en uien fijn.
Roer de mosterd, bloem, mierikswortel zout en peper er goed doorheen.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan.
Maak kleine balletjes en druk deze plat (kleine burgertjes, ongeveer 8 cm doorsnee).
*omdat het een nogal plakkerige goedje is, werkt dit het makkelijkst met natte handen.
Leg telkens een paar van deze rosti rondjes in de hete olie.
Bak ze aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier.
Lekkere knolselderij rosti rondjes met bijvoorbeeld kipfilethaasjes en een witte of rodekool salade.
Voedingswaarde per stuk
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
87 |
7 |
1 |
1,3 |
4 |
2,1 |
0,3 |