Broccoli soep; eigenlijk kan je vrijwel van elke soort groenten soep maken, super eenvoudig met een paar extra ingrediënten zoals de ui, kookroom en geraspte kaas. Niet teveel natuurlijk want de broccoli staat in de hoofdrol.
Je hebt er dus slechts een paar ingredienten voor nodig en een onmisbaar keukenhulpje nl. de staafmixer.
Voor: 3 borden
Bereidingstijd: <20 minuten
Ingrediënten
- 1 broccoli (meestal is dit ongeveer 500 gram)
- 1000 ml groentebouillon (van 2 bouillonblokjes of zelfgemaakt)
- 1 kleine ui
- 3 eetlepels kookroom light
- 3 eetlepels geraspte 30+ kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding broccoli soep
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snij deze in kleine stukjes.
- Maak de ui schoon en snij deze in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui aan.
- Voeg de broccoli en groentebouillon toe en laat dit geheel ongeveer 10-15 minuten rustig koken.
- Zodra de broccoli zacht is, pureer deze met een staafmixer zodat je een romige massa krijgt.
- Roer als laatste de kookroom door de soep.
- Serveer met een beetje geraspte kaas bovenop.
Lekker als lunch of (zaterdag)avond soep, makkelijk en toch voedzaam!
Heb je zin in meer soep met ook heel veel gezonde groenten? Dan lust je vast deze courgettesoep ook!
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
144 |
8,2 |
2,5 |
9 |
5,5 |
6 |
3,5 |