Broccoli stamppot

Broccoli stamppot

Broccoli stamppot en zoals je wellicht al van mij gewend bent, wederom met extra groenten.

Deze keer gekozen om wel wat aardappels erbij te doen, voor de variatie. Broccoli wordt ook wel bestempeld als superfood. Okee, het is supergezond maar dat zijn groenten in de regel altijd wel, het gaat er vooral om wat doe je ermee? Zoals in dit recept zit er wel wat kaas maar 50 gram op 3-4 personen is niet heel erg veel. Dit recept mag je dan ook echt als gezond beschouwen.

 

Voor 3 personen

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli (meestal is dit ongeveer 500 gram)
  • 250 gram aardappels
  • 500 gram pastinaak
  • 1 groentebouillon tablet
  • 6 a 7  Salieblaadjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten (of walnoten)
  • 50 gram blauwe kaas
  • Klein scheutje olijfolie

 

Bereiding

Snij de broccoli in kleine roosjes, schil de stam en snij deze ook in kleine blokjes. Snij de pastinaak in kleine blokjes. Kook de broccoli, aardappels en pastinaak in water met de groentebouillon gaar (duurt meestal zo’n 20 minuten)  – alles kan dus in 1 pan.

Als de groenten en aardappels zacht zijn, giet het vocht af, bewaar een beetje kookvocht voor als de stamppot te droog is.

Stamp alles fijn met een stamper of een staafmixer.

 

Verwarm een klein scheutje olijfolie en bak de salieblaadjes kort aan in de olie.

Giet de gebakken salieblaadjes met de olijfolie in de stamppot en roer dit goed door.

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verdeel de stamppot over een ovenschaal, verbrokkel de blauwe kaas en pijnboompitten er bovenop.

Laat alles nog doorwarmen en de kaas smelten in de oven voor ongeveer 5-8 minuten.

 

Wederom een fijne vegetarische maaltijd, maar als je er een stukje vlees, worst o.i.d. bij wilt, ik hou je niet tegen:).

Eet smakelijk.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

391 17,5 5,5 16 36  12 3
image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *