Chiazaad kwark met perziken

Chiazaad kwark met perziken

Chiazaad kwark met perziken voor je ontbijt. Een aantal jaren geleden  werd  chiazaad geoormerkt als “superfood” omdat het omega-3 vetzuren, proteine bevat en o.a. rijk is aan voedingsvezels, calcium en fosfor.

Goed om te weten, maar dat is voor mij niet de basis waarom ik chiazaad gebruik.

Waarom dan wel… chiazaad heeft de eigenschap dat het samen met vocht (in dit geval dus kwark en fruit) een puddingachtig effect creëert. En dat is dan weer leuk als je experimenteert met recepten.

 

Voor dit gerecht heb ik perziken gebruikt omdat  deze nu volop in de winkel liggen, maar je kan natuurlijk ook een ander fruit gebruiken zoals pruimen of nectarines. Zorg er wel voor dat je de schil ook gebruikt want juist hierin zitten de meeste vezels (en waar je darmen dan weer dankbaar voor zijn).

 

Omdat je dit ontbijtje de avond van tevoren kan maken, is het dus ideaal om mee te nemen naar het werk.

 

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 5 minuten + 1 nacht

 

 

Ingrediënten

  • 400 gram magere kwark of skyr
  • 3 perziken
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel gojibessen (optioneel)
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 eetlepels ongezouten noten
  • 2 eetlepels honing

 

Bereiding chiazaad kwark met perziken

  1. Pureer de perziken met een staafmixer en meng dit met de kwark, chiazaad, kokosrasp en optioneel (ik had ze toevallig nog liggen) de gojibessen.
  2. Zet het afgedekt weg in de koelkast tot de volgende dag.
  3. ‘s ochtends: verdeel het kwarkmengsel over 2 schaaltjes en voeg als laatste de noten en honing toe.

 

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

365

12,5

4

23

37

5,5

0,25

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.