Springrolls

Springrolls

Springrolls, een typisch zomers hapje, licht (altijd fijn!) en je maakt hier alle restjes die je hebt in je koelkast mee op. Wat ik heb gebruikt zijn slechts een paar voorbeelden. Wil je het vegetarisch houden, vervang dan de garnalen door bijvoorbeeld een plakje avocado. Of vervang het door kip.

Kortom gebruik je fantasie, leef je uit en je zult zien dat je je visite verrast met deze lekkere snack.

 

Voor 14 springrolls

Bereidingstijd: <15 minuten

 

Ingrediënten springrolls

  • 7 rijstvellen
  • wortel
  • komkommer
  • ijsbergsla
  • 100 gram kleine garnalen
  • Handje noedels (of glasmie)

 

Ingrediënten saus

  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • ½ eetlepel soja saus (of zoute ketjap)

 

Bereiding

Kook de glasmie of noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing

Snij de wortel en kommer in hele kleine reepjes.

Snij de ijsbergsla in repen, maar wel iets grotere stukken

 

Laat 1 rijstvel weken in een grote kom met koud water.

De rijstvel wordt dan soepel, haal deze uit het water en verdeel in het midden de gesneden sla, wortel, komkommer, mie en tenslotte een schepje garnalen).

springrolls 2

 

 

Hoeveel je van alles er op wilt doen, laat ik geheel aan jou over.

Let er wel op dat je de rijstvel nog moet dichtvouwen.

 

Snij de rolletjes door de helft en leg ze naast elkaar op een mooie schaal.

En zo verwerk je alle vellen.

Saus in het midden en genieten van deze lichte verantwoorde snack!

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.