Chinese kool salade. Deze koolsoort wordt zelden rauw gegeten maar ik daag je graag uit om dit een keer te doen. Het heeft een licht knapperige bite met een zachte bittere ondertoon. Qua smaak dus iets vergelijkbaar met witlof maar dan zachter en qua bite is de Chinese kool lichter ten opzichte van de witte kool of rode kool.
Gecombineerd met een lekkere “vette” avocado een mooie, ietwat onbekende, salade die wel ontzettend goed vult en ook nog koolhydraatarm is.
Voor 2 personen (maaltijdsalade)
Bereidingstijd <10 minuten
Ingrediënten
- 200 gram Chinese kool
- 1 avocado
- 50 gram mozzarella light
- 25 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 paprika’s
- 1 eetlepel citroensap
- Snufje zout en peper
Bereiding Chinese kool salade met avocado
- Snij de kool heel fijn in smalle reepjes.
- Snij de zongedroogde tomaatjes en paprika’s in kleine blokjes.
- Haal de avocado uit de schil, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel dit met citroensap.
- Meng de kool met de avocado, tomaatjes en paprika in een grote schaal.
- Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel dit over de salade.
- Voeg optioneel nog wat zout en peper toe.
Zoals je leest, heb ik bij deze salade geen dressing gedaan. Dit mag natuurlijk wel maar omdat de avocado best wel vet is, is dit voor ons voldoende.
Wij hebben deze Chinese kool salade als maaltijdsalade gegeten maar past natuurlijk ook perfect bij een BBQ met bijvoorbeeld deze kipsouvlaki.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
315 |
22,5 |
3,5 |
10 |
12 |
10,5 |
<1 |