Spitskool salade met paprika

Spitskool salade met paprika

Spitskool salade met paprika. Deze koolsoort wordt meestal alleen gebruikt in wokgerechten maar is net zoals bijvoorbeeld de rode kool ook heerlijk om rauw te eten.

Zoals meestal bij een salade een lekker koolhydraatarm gerecht.

Nu is niet iedereen gewend om regelmatig salade dus rauwe groenten te eten, en zeker koolsoorten zijn de zgn. heftigere rauwe groenten. Ben je gewend rauwe groenten te eten, dan worden je darmen heel erg blij van rauwe kool maar ben je het niet gewend adviseer ik je om deze salade als bijgerecht te nemen (en dus een kleiner portie).

 

Voor 2 personen (maaltijdsalade)

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten salade

  • 350 gram gesneden spitskool
  • 1 grote paprika
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels gesneden peterselie
  • 40 gram roquefort kaas (of een andere pittige kaas)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Sap van een 1 citroen

 

Ingrediënten dressing

  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 theelepel mosterd

 

Bereiding spitskool salade met paprika

  1. Snij de spitskool hele fijne reepjes. Dit gaat snel in een keukenmachine, maar heb je deze niet, dan gaat snijden met de hand ook prima.
  2. Besprenkel de gesneden spitskool met het citroensap, meng dit goed en zet apart. Dit zorgt er voor dat de kool wat zachter wordt.
  3. Snij de paprika’s in kleine blokjes en de uitjes in smalle ringetjes.
  4. Meng de peterselie, paprika en uitjes met de spitskool en verdeel dit over 2 borden.
  5. Verkruimel de roquefort kaas hier bovenop en maak het af met wat kappertjes.
  6. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een klein potje, flink schudden en serveer deze dressing apart bij de spitskool salade met paprika.

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

206

8,5

4,5

13

15

17,5

1,6

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.