Citroen risotto

Citroen risotto

Citroen risotto, in de supermarkt kom je deze combi vaak tegen. Wat zit er in zo’n pakje? Risottorijst, wat gedroogde citroenschilletjes en wat kruiden. Niet spectaculair maar de prijs daarentegen is velen malen hoger dan een pak risotto rijst. Dus..we maken t zelf!

 

Voor:  2 personen

Bereidingstijd: < 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 1 klein ui
  • rasp van 1 citroen + optioneel 1 eetlepel citroensap
  • 50 ml witte wijn
  • 400-450 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • olijfolie

 

Bereiding

Snij de ui in hele kleine stukjes en verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem.

Voeg de ui toe en smoor deze op laag vuur ongeveer 2 minuten.

Dan kan de risottorijst en rasp van 1 citroen erbij.

Goed roeren zodat de rijst voorzien wordt van een dun laagje olie.

Blus af met de witte wijn.

Zodra deze enigszins is opgenomen voeg je beetje bij beetje (ongeveer 1 soeplepel) de kippenbouillon toe.

Als het vocht is opgezogen door de rijst voeg je een volgende lepel kippenbouillon toe.

Na ongeveer 20 minuten zie je dat het langer duurt voordat het vocht wordt opgezogen. Check/proef af en toe of de rijst voor jou een goede bite heeft.

Als laatste roer je er klein geknipte bieslook en peterselie doorheen.

 

Lekker met een gehaktballetje en een frisse groene salade of als lente gerecht met (groene) asperges en een plakje beenham.

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *