Courgettewok samen met bloemkoolrijst en een paar kruiden geven een verrassende smaakcombinatie. Lekker vegetarisch voor een snelle doordeweekse dag. Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop in de supermarkt, tegenwoordig ook in de diepvries. Maar zelf klaarmaken is natuurlijk ook een optie. Het is dan wel handig als je een keukenmachine tot je beschikking hebt aangezien dit het snelste werkt.
Voor 2 personen
Bereidingstijd < 20 minuten
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1/2 bloemkool (ongeveer 400 gram bloemkoolrijst)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1/2 theelepel uienpoeder
- Peper/zout naar behoefte
- (Olijf)olie voor het wokken
Bereiding courgettewok
- Snij de courgettes in kleine blokjes en snipper de ui.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak de courgette en ui-blokjes voor 5-7 minuten op hoog vuur. Voeg de kruiden en wat peper/zout toe. Blijf regelmatig roeren en wok totdat de courgettes gaar zijn.
- Maak ondertussen in een keukenmachine (of een grove rasp) de bloemkool fijn tot de grootte van een rijstkorrels.
- Als de courgettes klaar zijn, haal ze uit de pan en zet ze apart.
- Verhit nog 2 eetlepels olie en bak de bloemkoolrijst op hoog vuur totdat het wat bruin wordt, dit duurt meestal 4-6 minuten.
- Verdeel de courgettewok en de bloemkoolrijst over 2 borden en je eten is al klaar.
Een snelle vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
246 |
16 |
2,5 |
7,5 |
14 |
8 |
1 |