Eiersalade mag eigenlijk niet ontbreken als een feestje geeft. Een traditioneel hapje maar nu wel in een slanker 2.0 jasje. Door cottage cheese (wordt in de supermarkt o.a. verkocht onder de naam hüttenkäse) te gebruiken i.p.v. mayonaise wordt je salade (die trouwens ook heel lekker is op je brood :)) veel vriendelijker voor de lijn MAAR minstens net zo lekker. Probeer het eens en je zult zien dat je echt niet altijd mayonaise of andere vette sauzen nodig hebt om het lekker te maken!
Bereidingstijd: < 15 minuten
Ingredienten
- 2 a 3 plakken beenham of achterham (vleeswaren)
- 1 bakje cottage cheese (200 gr)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 hardgekookte eieren
- 1 augurk
- peper en zout naar behoefte
- paar takjes bieslook
Bereiding
Snij de ham, augurk en eieren in hele klein blokjes.
Meng dit alles goed door de cottage cheese.
Voeg de paprikapoeder toe en eventueel nog wat peper en zout.
Snipper de bieslook in kleine stukjes en strooi dit over de salade.