Gehaktballetjes in chili-tomatensaus.
Pittig en toch ook met Mediterrane smaken. Door de gehaktballetjes te garen in de saus blijven ze mooi mals en sappig.
Gecombineerd met een bloemkoolrijst een koolhydraatbeperkt gerecht.
Voor 4-5 personen
Bereidingstijd <30 minuten
Ingrediënten gehaktballetjes
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels vloeibare bakboter of olijfolie
- 5 a 6 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1/ theelepel zout
- 2 eetlepels verse peterselie (of 1 eetlepel
- gedroogde peterselie)
Ingrediënten saus
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 250 ml gezeefde tomaten
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilivlokken (of meer als je van heel pittig houdt)
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar behoefte
Bereiding gehaktballetjes in chili-tomatensaus
- Snipper de ui en knoflook heel erg fijn.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en rol gehaktballetjes in de grootte van een walnoot.
- Verwarm de bakboter of olijfolie en bak de gehaktballetjes heel kort rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bereiding saus
- Snipper de ui fijn.
- Verwarm de olijfolie en bak de gesnipperde ui kort aan.
- Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en laat de saus aan de kook komen.
- Proef of de saus goed op smaak is, zo niet, voeg dan eventueel nog wat chilivlokken, suiker, zout of peper toe.
- Voeg de gehaktballetjes toe, deksel op de pan en op kleinste pitje – laagste stand voor ongeveer 10-15 minuten laten borrelen zodat de gehaktballetjes gaar worden.
Serveer de gehaktballetjes in chili-tomatensaus met een flinke schep bloemkoolrijst of eventueel gewone rijst, couscous of pasta.
Wil je dit combineren met meer mezze gerechten, kijk dan eens op deze pagina.