Schouderkarbonades zijn vaak een ondergewaardeerd stukje vlees, okee, t is vetter dan een stukje rundvlees, maar als je t langzaam gaart heeft dit een fantastische smaak en is heerlijk mals (en t is voordeliger dan bijv sukadelappen).
Voor: 4-6 personen
Bereidingstijd: 2 uur incl. suddertijd
Ingrediënten
- 1 kilo schouderkarbonades
- 4-5 paprika’s (in smalle repen gesneden)
- 3 uien (in halve ringen gesneden)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 200 ml rode wijn
- peper en zout naar smaak
- boter voor het bakken
Bereiding
Laat wat boter in een grote pan bruin worden en bak de karbonades in delen aan totdat ze bruin zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Voeg de tomatenpuree toe alsmede de paprika’s en uien en paprikapoeder.
Bak alles kort aan. Leg de karbonades terug in de pan en giet de rode wijn erbij. Laat alles op het laagste vuur met de deksel op de pan voor 1,5 tot 2 uur sudderen.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe aan het einde van de suddertijd.
Lekker met wat aardappeltjes uit de oven en vergeet natuurlijk niet je groenten.
Heb je nog een restje over… trek het vlees een beetje uit elkaar en je hebt “pulled pork” voor je lunch.