Gevulde paprika’s, deze keer vegetarisch. Paprika’s zijn verkrijgbaar in vele kleuren waarbij rood/geel/groen toch wel het meest bekend is. Volgens mij zijn er weinig mensen die dol zijn op die groene paprika, zelf vind ik ‘m iets te bitter. Gelukkig zijn er tegenwoordig supermarkten die dit begrijpen en zit de groene paprika niet meer in het paprika-triootje.
Voor: 6 personen als hoofdgerecht / voor 12 personen als bijgerecht
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 6 paprika’s
- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel oregano
- Peper/zout
- 150 gram cottage cheese
- 30 gram geraspte oude kaas
Bereiding gevulde paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het kapje van de paprika’s en haal alle zaadlijsten er uit.
- Zet de paprika’s in een ovenschaal en laat deze (zonder vulling) voor ongeveer 45 minuten in de oven voorroosteren (afhankelijk van het soort paprika kan het ook iets langer duren, paprika’s moeten redelijk zacht zijn, prik even met een vork er in en voel of ze al gaar genoeg zijn).
- Snij de courgettes, ui en knoflook in hele kleine blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de blokjes op middelhoog vuur aan.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree, oregano, peper en zout toe.
- Laat alles rustig verder bakken totdat de courgette gaar is.
- Als de paprika’s uit de oven komen, vul deze dan met het courgettemengsel.
- Op iedere paprika 1 schep cottage cheese en een beetje geraspte oude kaas.
- Dan kunnen de gevulde paprikas nog even voor 10-15 minuten terug in de oven, de kaas smelt en wordt lichtbruin gekleurd.
Lekker met een frisse groene salade een mooie vegetarische maaltijd.
En heb je nog wat paprika’s over? Verwerk deze in een gevulde paprikasoep.
Voedingswaarde per eenpersoons portie excl groene salade
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
137 |
6,3 |
2,2 |
7 |
10,4 |
4,6 |
<1 |