Gevulde paprikasoep, een verrassende beleving

Gevulde paprikasoep, een verrassende beleving

Gevulde paprikasoep is eigenlijk een mix van paprikasoep en groentesoep. Meer kan ik er niet van maken.

Het enige dat je nodig hebt is groenten, water, bouillonblokjes en wat olijfolie. Maar omdat paprika’s wat zoetig zijn, is deze soep verrassend van smaak. Combineer dit met wat volkoren brood en je hebt een complete snelle maaltijd.

Deze keer heb ik zelf gekozen voor een makkelijke snelle variant en een flinke zak soepgroenten gekocht.

Natuurlijk kun je diverse groenten (zoals prei, witte kool, worteltjes) ook prima zelf snijden.

 

Voor 4 kommen

Bereidingstijd 20-25 minuten

 

Ingrediƫnten

  • 3 paprika’s (zelf gebruik ik alleen de rode/gele/oranje)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon (van 2 blokjes)
  • 400 gram gesneden soepgroenten
  • 3 eetlepels olijfolie

 

Bereiding gevulde paprikasoep

Snij de paprika’s en uien in stukken.

Verwarm de olijfolie in een pan (b.v.k. met dikke bodem) en fruit de uien en knoflook licht aan.

Voeg vervolgens de paprika’s toe.

Roer dit even door en schenk de groentebouillon erbij.

Deksel op de pan en laat alles op laag vuur voor 10 minuten pruttelen.

De paprika’s zijn nu mooi zacht en met behulp van een staafmixer maak je er een gladde soep van.

Voeg tenslotte de gesneden soepgroenten toe, laat alles nog ongeveer 5 minuten pruttelen totdat de soepgroenten beetgaar zijn.

 

Wil je het vegetarisch houden, neem dat een flinke snee volkorenbrood erbij.

Wil je toch iets van vlees of kip, voeg dan als laatste bijvoorbeeld wat reepjes gerookte kipfilet toe.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

155

8,6

1,5

3

13

8

2,2

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *