Zondagochtend, de koelkast doornemend om te zien wat ik allemaal deze week wil/ga koken, zie ik dat er wel erg veel groenten liggen van een paar dagen geleden. Dan is soep altijd de oplossing. Dus ‘t wordt een groentesoep met HEEL VEEL groenten. Geen bouillon met stukjes groenten maar een dikke maaltijdsoep met gepureerde groenten en blokjes van diverse soorten groenten. Zo krijg je bijna ongemerkt een shot van groente.
Wat had ik nog liggen:
- 3 winterwortels
- 5 stengels bleekselderij
- 1/3 bloemkool
- 1 prei
- 3 tomaten
- Daarnaast: 1 teentje knoflook, 2 groentebouillon blokjes, 1 liter water
De helft van de groenten (en alle 3 de tomaten) heb grof gesneden en eerst gekookt in een 1/2 liter water met de bouillonblokjes en knoflook.
Ondertussen de andere helft van de groenten in mooie kleine stukjes gesneden en opzij gezet.
Na 15 minuten waren de groenten in de pan zacht genoeg en heb ik met de staafmixer er een dikke massa van gemaakt. Veel te dik om zo te eten/drinken, dus nog een 1/2 liter water erbij gedaan.
Hierbij de klein gesneden groenten gedaan, dit weer aan de kook gebracht.
Langzaam laten koken (met de deksel op de pan) tot dat de fijngesneden groenten gaar waren.
Super simpel, alle restjes groenten opgemaakt en met 1 bord soep heel veel groenten.
Qua kleur/uitstraling krijg je t idee dat het een erwtensoep is, maar het is toch echt 100% groentesoep.
Wil je wat vlees erbij, kies dan voor soepballetjes. Maar alleen een stukje volkoren (stok)brood is ook een prima keuze.