Hartige gegratineerde pannenkoeken, lekker voor een uitgebreide lunch of een fijn weekend gerecht. Pannenkoeken worden meestal met zoetigheid gegeten, althans, zo heb ik het van huis uit meegekregen. Lekker maar als je een zoete pannenkoek als lunch of avondeten eet, dan heb ik altijd weer snel trek. Het vult gewoonweg niet zo goed. Maar gelukkig zijn er ook de hartige pannenkoeken, dit vult (bij mij althans) veel beter!
Natuurlijk kun je variëren op dit recept, bijvoorbeeld i.p.v. ham gebruik je kipfilet of i.p.v. ricotta een roomsmeerkaas.
Voor : 4-6 cannelloni rollen
Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingrediënten pannenkoeken
- 200 gram volkorenmeel
- 1 ei
- 350 ml melk
- Snufje zout
- Boter om te bakken
Ingrediënten overig
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 gram pesto
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram ricotta
- 8 plakjes rauwe ham
- Peper / zout / paprikapoeder
Bereiding hartige gegratineerde pannenkoeken
- Klop alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar en bak hiervan 4-6 pannenkoeken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de pesto door de ricotta en voeg eventueel nog wat peper/zout toe.
- Verdeel dit mengsel over de pannenkoeken.
- Leg hierop een plak rauwe ham en rol de pannenkoek op.
- Bestrijk een ovenschotel licht met wat olijfolie en leg de opgerolde pannenkoeken naast elkaar in de ovenschaal (voor de makkelijkheid, snij ze van tevoren al door de helft).
- Meng door de tomatenblokjes wat peper, zout en een theelepel paprikapoeder.
- Verdeel de tomatenblokjes over de opgerolde pannenkoekjes en tenslotte de geraspte kaas.
- Zet de schaal in de oven en laat deze voor ongeveer 10 minuten bruin bakken.
Serveer deze hartige gegratineerde pannenkoeken met een simpele groene salade.
En heb je nog pannenkoeken over, wellicht is dan dit recept met hartige vulling een goed alternatief voor de volgende dag.