Jachtsaus

Jachtsaus

Jachtsaus, of jägersaus. Een typische Duitse saus die vaak bij een schnitzel wordt geserveerd. En nee, dit is niet het traditionele recept (bestaat deze überhaupt?)

Maar wel lekker! Geen vlees (bacon) in t recept en dus ook heerlijk bij een vegetarische maaltijd.

Vol met heel veel champignons, veel meer dan bij de meeste recepten, maar ja, ik vind dit lekker en pak zo ook nog wat extra groenten mee.

 

 

Voor:  10 porties

Bereidingstijd: < 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml bouillon
  • 2 uien
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 bakjes kastanjechampignons
  • 100 ml rode wijn
  • Peper en zout naar behoefte
  • 2 theelepels paprikapoeder

 

Bereiding

Snipper de ui fijn, snij de champignons in plakjes en bak alles aan in een koekenpan met wat olijfolie.

Verwarm in de andere pan (wat hogere pan, bijvoorbeeld hapjespan, of sauspan) de boter en voeg de bloem toe. Blijven roeren zodat het niet aanbrandt. Zo maak je de roux.

Voeg na een paar minuten de bouillon en wijn toe. Wederom flink blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Tenslotte de tomatenpuree, paprikapoeder en wat peper/zout erbij.

 

Zodra de champignons en uien mooi gebakken zijn, kunnen deze ook bij de saus.

 

Laat alles nog een paar minuten rustig pruttelen en klaar is je vegetarische jachtsaus.

 

image_pdfimage_print


2 thoughts on “Jachtsaus”

  • Heerlijk recept! Ik ga deze eens proberen, en zien wat de bouillon in deze mix/ vorm doet in mijn maag… (ivm maagzuurproblemen met maaltijdsoep).

  • ‘t zou goed kunnen dat je er nu geen last van hebt want de hoeveelheid bouillon is natuurlijk minder (en ook de hoeveelheid die je eet) dan wanneer je soep eet.
    maar als je bouillonblokjes kan vinden zonder gist, zou dat prettig zijn. succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *