Keukenmachines, ik kan niet zonder!

Keukenmachines, ik kan niet zonder!

Keukenmachines, allerlei soorten elektrische apparatuur… ik kan niet zonder!, Een van mijn belangrijkste maatjes in de keuken is de foodprocessor. Hiermee snij, rasp en roer ik dat het een lieve lust is, er gaat vrijwel geen gerecht voorbij zonder dat ik deze keukenmachine weer een keer omarmd heb.

 

Rennen-vliegen-rust

De meeste dagen van de week heb ik weinig tijd om te koken, ik kom thuis van m’n werk, ren door naar de keuken en een uurtje later heb ik weer de volgende afspraak. Tussendoor wil ik dan wel gezond en voedzaam eten koken, toch even rustig eten en de boel weer opruimen. En dan is de keukenmachine (naast de vaatwasser 😊) toch echt een uitkomst!

 

Miskoop

Maar ik heb ook echte “miskopen” in de kast staan; nl. m’n eierkoker. Dit  heeft niet zozeer te maken met het feit dat ik een eierkoker een nutteloze uitvinding vindt, maar meer omdat deze eierkoker niet doet wat ik wil. In het verleden toen ik op mezelf ging wonen had ik een eierkoker, iedereen verklaarde me voor gek, eieren koken kan toch ook gewoon in een pannetje.. maar ik kookte steevast mijn eieren in de eierkoker met succes en plezier, nooit een gebarsten ei, altijd het juiste ei.

Helaas is mijn trouwe eierkoker op een dag overleden, bleek er nu net in winkel X één in de aanbieding te zijn (t liep tegen pasen). Dus direct de koe bij de horens gepakt en deze gekocht; had ik maar eerst wat meer “research” gedaan. Na 3 pogingen heb ik ‘m in de hoek van de kast gezet om er vervolgens nooit meer uit te komen. Nu kook ik dus m’n eieren in een pannetje…. 😉

 

Maatje

Terug naar m’n foodprocessor-maatje . Ik heb de voorganger van dit modelletje. Criterium voor mij was dat er een paar raspen bij zitten, een flink mes en dat er ook een blender op past. Er zijn uiteraard nog vele andere merken op de markt die hetzelfde bieden.

 

Wij houden van heerlijke vegetarische sauzen vol met groenten en bij voorkeur maak ik gelijk een grote pan zodat de vriezer ook weer een voorraadje heeft.

Vorige week had ik een overschot aan paprika’s, dus hup door de keukenmachine samen met wat ui en in de pan. Laat dit rustig bakken in wat olijfolie zodat de paprika’s en uien wat zachter worden.

Doe hier 1 (of 2) pakken gezeefde tomaten bij en lekker veel kruiden (oregano, tijm, rozemarijn) en natuurlijk wat peper/zout.  Dit alles rustig laten pruttelen tot een lekkere saus die wat mij betreft overal bij past. Zelf combineer ik dit regelmatig met pasta, rijst, quinoa, bloemkoolrijst, courgetti pasta, etc.

Ik weet het… het is een “recept” van niets, maar op deze manier heb je snel een voedzame maaltijd met voldoende groenten op tafel.

En… laat je niet tegenhouden totdat je een overschot aan paprika’s hebt, kijk gewoon wat er in je groenten la van de koelkast ligt en varieer met wortels, courgettes, venkel of bleekselderij.

 

 

(#nospon #zelfgekocht)

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *