Nog een weekje en dan is het Pasen. Voorjaar is begonnen, hopelijk hebben we mooi weer en wordt het een fijne dag om met je familie te genieten van het leven. Daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Om ervoor te zorgen dat je broek aan het einde van de dag niet op “vreetstand” hoeft, kies dan eens voor wat lichtere gerechten.
Op m’n site maak ik vaak verantwoordere varianten op traditionele gerechten.
Een paar hiervan die prima passen bij een Paasbrunch, lunch of buffet heb ik voor je op een rijtje gezet.
Wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de gevulde eitjes.
Of en lekkere eiersalade voor op een (geroosterde) boterham.
En wat vind je van dit voorgerecht: rivierkreeftjes cocktail, een variant op de traditionele jaren 70 garnalen cocktail.
Groene asperges zijn ook weer volop te koop, deze salade is dan ook altijd een succes.
En wil zijn je opa/oma ook op je feestje, ook zij zullen zeker deze huzarensalade kunnen waarderen.
Natuurlijk mag een typisch Grieks gerecht niet ontbreken, deze tsoureki muffins zullen zeker in de smaak vallen.
Vul je etentje aan met diverse soorten brood, nog wat vleeswaren en wellicht een kopje (asperge) soep en je hebt een heerlijk maaltijd.
Geniet met Pasen vooral van elkaar, gezelschap en veel plezier.
Claudia