Knolselderijsoep ontbrak nog op m’n site, terwijl ik het toch regelmatig maak. Waarschijnlijk omdat het zo eenvoudig is vergat ik het gewoonweg op te schrijven. Daar komt vandaag dus verandering in.
De perfecte soep om snel voor je lunch klaar te maken.
Voor 4-6 borden
Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingredienten
1 knolselderij (schoongemaakt ongeveer 900 -1000 gram)
2 tuinkruidenbouillonblokjes (of kippenbouillon)
1,2 liter water
Bereiding
Maak de knolselderij schoon. Dit gaat het eenvoudigst door de achterkant (waar de wortels zaten) eraf te snijden en vervolgens de knolselderij in ringen te snijden.
Dan de schil van de ringen afhalen en de ringen in kleine blokjes snijden.
Was de blokjes een keer goed want meestal blijft er wel wat zand achter.
Doe de blokjes samen met de bouillonblokjes en het water in een grote pan.
Deksel op de pan en laat het geheel rustig koken. Afhankelijk van de grootte van de blokjes duurt het ongeveer 20-25 minuten totdat ze gaar zijn.
Prik er een keer in, als ze zacht zijn dan kun je met een staafmixer een gladde soep maken.
Proef en voeg eventueel nog wat kruiden of peper/zout toe.
Serveer dit met een lekkere kaastosti en een scheutje citroensap doet het ook altijd goed in deze soep.
Eet smakelijk